Kabar

page_banner

KUALA LUMPUR, 29 Juni — Presiden Umno, Datuk Seri Ahmed Zahid Hamidi, negesake ing pengadilan dina iki yen yayasan amal Yayasan Akalbudi nggawe pembayaran menyang TS ing Agustus 2015 lan November 2016. Rong cek regane RM360.000 diterbitake dening Consultancy & Resources kanggo percetakan buku kasebut al-Qur'an.
Mratelakake panemume ing pembelaannya ing sidhang, Ahmed Zahid ujar manawa dheweke dicurigai nglanggar kapercayan ing dana Yayasan Akalbudi, sawijining yayasan sing tujuane ngilangi kemiskinan, sing dadi wali lan pemilike.Mung sing menehi tandha cek.
Sajrone pemeriksaan silang, kepala jaksa penuntut Datuk Raja Roz Raja Tolan ngusulake supaya TS Consultancy & Resources "mbantu UMNO kanggo ndaftar pemilih", nanging Ahmed Zahid ora setuju.
Raja Rozela: Aku pitutur marang kowe, yen TS Consultancy pancen didegake kanthi inisiatif partai sampeyan dhewe, Umno.
Raja Rozela: Minangka wakil presiden UMNO nalika iku, sampeyan setuju yen sampeyan ora kalebu informasi kasebut?
Sadurungé, Datuk Seri Wan Ahmed Wan Omar, ketua TS Consultancy, wis ngandika ing sidhang iki sing perusahaan didegaké ing instruksi saka banjur Wakil Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ing 2015 kanggo bantuan negara.lan pemerintah sing ngatur kanggo ndaftar pemilih..
Wan Ahmed uga sadurunge menehi kesaksian ing pengadilan yen gaji lan tunjangan karyawan perusahaan dibayar nggunakake dana sing diwenehake dening markas Umno, ing ngendi ana rapat khusus - dipimpin dening Muhyiddin lan dipimpin dening pejabat Umno kayata Ahmed Zahid - wis mutusake babagan perusahaan kasebut. budget kanggo gaji lan biaya operasi.
Nanging nalika Raja Rozra takon marang paseksi Wan Ahmed manawa perusahaan kasebut dibayar kanthi dana saka markas Umno, Ahmed Zahid mangsuli: "Aku ora ngerti".
Raja Rozela takon apa sing diduga ora dingerteni yaiku yen Umno wis mbayar TS Consultancy, lan sanajan dheweke dikandhakake babagan perusahaan kasebut karo Muhyiddin, Ahmad Zahid negesake dheweke "ora tau dilaporake babagan iki".
Ing paseksi dina iki, Ahmed Zahid terus nandheske yen cek sing gunggunge RM360.000 ditanggepi dening Yayasan Akalbudi kanggo tujuan amal arupa nyetak Al-Quran kanggo umat Islam.
Ahmed Zahid ujar manawa dheweke ngerti Wan Ahmed amarga dheweke dadi wakil ketua Komisi Pemilihan, lan dikonfirmasi yen Wan Ahmed banjur dadi pejabat khusus kanggo dadi wakil perdana menteri lan wakil ketua UMNO Muhyiddin.
Nalika Wan Ahmed dadi pejabat khusus Muhyiddin, Ahmed Zahid ujar manawa dheweke dadi wakil presiden UMNO, menteri pertahanan lan menteri dalam negeri.
Wan Ahmad minangka pejabat khusus Muhyiddin, dheweke dadi wakil perdana menteri wiwit Januari 2014 nganti 2015, lan banjur dadi pejabat khusus Ahmad Zahid - dheweke ngganti Muhyiddin minangka wakil perdana menteri ing Juli 2015. Wan Ahmad dadi Perwira Khusus Ahmad Zahid nganti saiki. 31 Juli 2018.
Ahmed Zahid dina iki ngonfirmasi yen Wan Ahmed njaluk supaya tetep dadi Perwira Khusus Wakil Perdana Menteri lan dipromosekake saka Jusa A dadi Jusa B ing tingkat layanan sipil, sing ngonfirmasi yen dheweke wis setuju kanggo nahan peran Wan Ahmed lan panjaluk promosi.
Ahmed Zahid nerangake manawa sadurunge Muhyiddin wis nggawe peran pejabat khusus, Wan Ahmed kudu njaluk panjaluk amarga wakil perdana menteri duwe kekuwatan kanggo mungkasi utawa nerusake pakaryan kasebut.
Nalika ditakoni apa Wan Ahmed minangka wong normal bakal ngucapke matur nuwun marang Ahmed Zahid amarga sarujuk nglanjutake layanan lan promosi dheweke, Ahmed Zahid ujar manawa dheweke ora rumangsa yen Ahmed duwe utang.
Nalika Raja Rozela mratelakake yen Wan Ahmad ora duwe alasan kanggo ngapusi ing pengadilan, dheweke ujar manawa Ahmad Zahid pancen ngerti alesan kanggo ngadegake TS Consultancy, Ahmad Zahid mangsuli: "Aku ora dikandhani, nanging sing aku ngerti. dheweke arep nyetak "Al Qur'an kanggo sedekah".
Raja Rozela: Iki soko anyar ing Datuk Seri, sampeyan ngomong Datuk Seri Wan Ahmed niat kanggo nindakake amal dening printing Quran. Apa dheweke kandha yen dheweke pengin nyetak Quran kanggo amal kanthi nyithak ing TS Consultancy?
Nalika Raja Rozela ngendika yen Wan Ahmad menehi katrangan marang Ahmad Zahid babagan kahanan finansial TS Consultancy lan butuh bantuan finansial minangka Wakil Perdana Menteri ing Agustus 2015, Ahmad Zahid negesake yen, kanthi amanat Yayasan Restu, Datuk Latif dadi Ketua, Datuk Wan Ahmed minangka salah sijine. saka anggota panel sing ditunjuk dening Yayasan Restu kanggo golek dana kanggo nyetak Al-Quran.
Ahmed Zahid ora setuju karo paseksi Wan Ahmed yen dheweke menehi katrangan yen perusahaan butuh dhuwit Umno kanggo mbayar gaji lan tunjangan staf, lan Ahmed Zahid negesake manawa buletin The mantan mung kudu nyetak lan nyebarake Al Qur'an.
Kanggo cek pertama Yayasan Akalbudi tanggal 20 Agustus 2015 gunggunge RM100.000, Ahmad Zahid ngonfirmasi yen dheweke wis siyap lan tanda tangan kanggo ngetokake menyang TS Consultancy.
Kanggo cek kaping pindho Yayasan Akalbudi tanggal 25 Nov 2016, kanthi total RM260.000, Ahmed Zahid ujar manawa mantan sekretaris eksekutif, Mayor Mazlina Mazlan @ Ramly, nyiapake cek kasebut miturut pandhuane, nanging meksa kanggo percetakan. saka Al Qur'an, lan ngandika ora bisa ngelingi ngendi mriksa iki mlebu.
Ahmad Zahid sarujuk yen TS Consultancy lan Yayasan Restu minangka rong entitas sing beda lan setuju yen nyetak Al-Qur'an ora ana hubungane langsung karo Yayasan Akalbudi.
Nanging Ahmed Zahid negesake yen Yayasan Akalbudi kanthi ora langsung kalebu nyetak Al-Quran, uga dikenal minangka artikel asosiasi, ing antarane tujuane memorandum lan artikel asosiasi (M&A).
Ahmed Zahid sarujuk yen nyetak Al Qur'an ora ana hubungane karo TS Consultancy, nanging ngaku ana briefing babagan maksud kasebut.
Ing sidhang iki, mantan menteri dalam negeri Ahmed Zahid ngadhepi 47 tuduhan, yaiku 12 tuduhan nglanggar amanah, 27 tuduhan pencucian uang lan wolung tuduhan suap sing ana gandhengane karo dana yayasan amal Yayasan Akalbudi.
Pambuka Anggaran Dasar Yayasan Akalbudi ngandharaken bilih ancasipun inggih menika nampi lan ngaturaken dana kangge mbrastha kemiskinan, ningkataken kasejahteraan warga miskin lan nindakaken panaliten babagan program pemberantasan kemiskinan.


Wektu kirim: Jun-30-2022