Warta

page_banner
f603918fa0ec08fa51ae022602dc8c6554fbdabb

Anggere R + G + B telung warna tabrakan proporsional, luwih saka puluhan yuta warna bisa digawe. Kenapa ireng? Ireng bisa diprodhuksi nalika rasio kanggo RGB padha, nanging butuh telung tinta kanggo ngasilake siji warna, sing ora bisa ditindakake saka sudut pandang ekonomi. Nyatane, warna ireng digunakake akeh ing proses desain, mula sejatine digunakake nyithak warna papat. Ana siji liyane poin: yen ireng sing diproduksi dening RGB dibandhingake karo ireng sing langsung dicampur karo tinta, sing sadurunge duwe rasa sia-sia, lan sing terakhir rasane luwih abot.

1. Kanthi prinsip warna papat, luwih gampang nampa kabeh wong. Iki padha karo patang film sajrone output, lan uga padha karo papat saluran cyan, magenta, kuning, lan ireng (C, M, Y, K) ing saluran ing PHOTOSHOP. Modifikasi saluran nalika ngolah gambar sejatine minangka pangowahan film.

2. Meshes, titik lan sudhut, jaring rata lan jaring gantung. Bolong: saben inci persegi, jumlah titik sing dipasang, 175 bolong kanggo materi sing umum dicithak, lan 60 bolong nganti 100 bolong kanggo koran, gumantung karo kualitas kertas. Percetakan khusus nduwe meshes khusus, gumantung saka teksture.

1. Format lan akurasi gambar

Pencetakan offset modern nggunakake pencetakan offset (overprinting papat warna), yaiku, gambar warna dipérang dadi papat warna: cyan (C), produk (M), kuning (Y), film titik papat warna ireng (B), banjur cetak Plat PS dicithak kaping papat kanthi penet offset, lan banjur produk sing dicithak warna.

e850352ac65c103839670abfe723221bb07e8969

Gambar nyetak beda karo gambar tampilan komputer biasa. Gambar kudu ing mode CMYK tinimbang mode RGB utawa mode liyane. Nalika output, gambar kasebut diowahi dadi titik, yaiku presisi: dpi. Presisi minimal gambar kanggo pencetakan kudu nganti 300dpi / piksel / inci, lan gambar sing apik banget sing asring dideleng ing komputer biasane rasane ayu banget ing monitor. Nyatane, Umume gambar modh RGB 72dpi, lan umume ora bisa digunakake kanggo nyithak. Gambar sing digunakake ora kena ditampilake minangka standar. Aja mikir yen gambar bisa digunakake kanggo nyithak amarga apik banget liwat acdsee utawa piranti lunak liyane, lan luwih apik sawise digedhekake. Dheweke kudu dibukak ing photoshop, lan ukuran gambar digunakake kanggo ngonfirmasi keasliane. Akurasi Contone: gambar kanthi resolusi 600 * 600dpi / piksel / inci, mula ukuran saiki bisa ditambah nganti luwih saka tikel kaping pindho lan digunakake tanpa ana masalah. Yen resolusi 300 * 300dpi, mula mung bisa dikurangi utawa ukuran asline ora bisa ditambah. Yen resolusi gambar 72 * 72dpi / piksel / inci, mula ukurane kudu dikurangi (akurasi dpi bakal luwih gedhe), nganti resolusi dadi 300 * 300dpi, bisa digunakake. (Nalika nggunakake fungsi iki, setel item "Redefine Pixel" ing pilihan ukuran gambar ing Photoshop dadi ora ana.)
Format gambar umum yaiku: TIF, JPG, PCD, PSD, PCX, EPS, GIF, BMP, lsp. Nalika nyusun, warna TIF, bitmap ireng lan putih, vektor EPS utawa JPG

2. Werna gambar kasebut

Babagan sawetara istilah profesional kayata overprinting, overprinting, hollowing out, lan warna spot ing pencetakan, sampeyan bisa ngrujuk sawetara dhasar percetakan sing gegandhengan. Ing ngisor iki mung sawetara akal sehat sing kudu digatekake.

1, kothong

Ana garis karakter biru sing ditekan ing piring ngisor kuning, mula ing piring kuning film, posisi karakter biru kasebut mesthine kosong. Kosok baline uga kanggo versi biru, yen ora, barang biru bakal dicithak langsung ing warna kuning, warnane bakal ganti, lan karakter biru asli bakal dadi ijo.

2. Overprint

Ana garis karakter ireng sing ditekan ing piring abang tartamtu, mula posisi karakter ireng ing piring abang film kasebut aja nganti dibuwang. Amarga ireng bisa nahan warna apa wae, yen isine ireng dibukak, utamane sawetara teks cilik, kesalahan cetakan bakal nyebabake ujung putih katon, lan kontras ireng lan putih gedhe, sing gampang dideleng.

3. Ireng warna papat

Iki uga minangka masalah sing luwih umum. Sadurunge output, sampeyan kudu mriksa teks ireng ing file publikasi, utamane cetakan cilik, mung ana ing plate ireng, lan ora ditampilake ing piring warna telu liyane. Yen katon, kualitas produk sing dicithak bakal didiskon. Nalika grafis RGB diowahi dadi grafis CMYK, teks ireng mesthi dadi ireng papat warna. Kajaba wis ditemtokake, film kasebut kudu diproses sadurunge film bisa digawe.

4. Gambar kasebut ing mode RGB

Nalika nampilake gambar ing mode RGB, sistem RIP umume kanthi otomatis dadi mode CMYK kanggo output. Nanging, kualitas warna bakal suda banget, lan produk sing dicithak bakal duwe warna cahya, ora cerah, lan efek kasebut ala banget. Gambar kasebut paling diowahi dadi mode CMYK ing photoshop. Yen naskah sing wis dipindai, kudu mbukak proses koreksi warna sadurunge gambar bisa digunakake.


Wektu kiriman: Jul-01-2021