Kabar

page_banner

Kita lagi ngalami Inspeksi Pabrik BSCI ing 9 Desember lan 10 Desember wektu Beijing

BSCI (The Business Social Compliance Initiative) minangka organisasi sing nyengkuyung tanggung jawab sosial ing komunitas bisnis, adhedhasar ing Brussels, Belgia, didegake ing 2003 dening Asosiasi Perdagangan Luar Negeri, sing mbutuhake perusahaan supaya terus ningkatake standar tanggung jawab Sosial kanthi nggunakake sistem pemantauan BSCI. Ing fasilitas manufaktur ing saindenging jagad, pamriksa pabrik dibutuhake saben taun

Anggota BSCI wis ngembangake Kode Etik kanthi tujuan nggawe kahanan produksi sing pengaruh lan bisa ditampa kanthi sosial.Kode Etik BSCI tujuane kanggo nggayuh standar sosial lan lingkungan tartamtu.Perusahaan pemasok kudu mesthekake yen Kode Etik uga diamati dening subkontraktor sing melu proses produksi tahapan manufaktur pungkasan sing ditindakake atas jenenge anggota BSCI.Persyaratan ing ngisor iki penting banget lan ditindakake ing pendekatan pangembangan:

1. Kepatuhan Hukum

2. Kebebasan Asosiasi lan Hak kanggo Perundingan Kolektif

Hak kabeh pensonnel kanggo mbentuk lan gabung karo serikat pekerja sing dipilih lan kanggo tawar-menawar bebarengan kudu diajeni.

3. Larangan Diskriminasi

4. Ganti rugi

Upah sing dibayar kanggo jam kerja biasa, jam lembur lan diferensial lembur kudu nyukupi utawa ngluwihi standar minimal lan / utawa standar industri.

5. Jam kerja

Perusahaan pemasok kudu tundhuk karo hukum nasional lan standar industri sing ditrapake babagan jam kerja

6. Kesehatan lan Keamanan Papan

Seperangkat peraturan lan tata cara sing jelas kudu ditetepake lan ditindakake babagan kesehatan lan safety pekerjaan

7. Larangan Pekerja Anak

Tenaga kerja anak dilarang kaya sing ditegesake dening ILO lan Konvensi Perserikatan Bangsa-Bangsa lan utawa miturut hukum nasional

8. Larangan Kerja Paksa lan Tindakan Disiplin

9. Masalah Lingkungan lan Keamanan

Prosedur lan standar kanggo manajemen sampah, nangani lan mbuwang bahan kimia lan bahan mbebayani liyane, emisi lan perawatan effuent kudu ketemu utawa ngluwihi rezim legal minimal.

10. Sistem Manajemen

Kabeh panyedhiya wajib nindakake langkah-langkah sing dibutuhake kanggo ngetrapake lan ngawasi Kode Etik BSCI:

Tanggung jawab Manajemen

Kesadaran Karyawan

Rekam-Tetep

Keluhan lan Tindakan Korektif

Pemasok lan Sub-Kontraktor

Ngawasi

Akibat saka Non-Compliance

 

 

 

 

 

 


Wektu kirim: Dec-09-2021